Автентично изображение на мистериозен обект, открит на Марс? Гладък, подобен на

...
Автентично изображение на мистериозен обект, открит на Марс?
Гладък, подобен на
Коментари Харесай

Мистериозен обект е открит на Марс! НАСА дава странно обяснение…

Автентично изображение на тайнствен обект, открит на Марс?
Гладък, сходен на луковичка обект, сниман на повърхността на Марс, затрудни интернет потребителите, които се интересуват какво може да съставлява. Статия в английския таблоид The Sun разказва „ странния обект “, сниман от марсохода Curiosity на НАСА.

От НАСА потвърдиха пред Snopes, че изображението е същинска фотография.

 

 

Андрю Гуд, представител на Лабораторията за реактивни мотори на НАСА към Калифорнийския софтуерен институт, съобщи пред Snopes, че въпреки изображението да е същинско, обяснението му е доста по-прозаично от тези, изказани от някои в интернет.

 

Som ET – 58 – Mars – Curiosity Sols 3385-3386 Images acquired on Sols 3385 (2022-02-13) and 3386 (2022-02-14). Audio: Som ET – 58 – Mars Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS #mars #nasa #marte #curiosity #perseverance
byu/Som-ET inSom_ET

 

„ Това е канара, издълбана от вятъра. Наблюдаваме доста странни форми и текстури в марсианските скали, които нормално се дължат на това, че в продължение на епохи са били опесъчавани в доста гладки, начупени (ако мога да употребявам този термин) форми “, изясни той.

 

Снимката е снимана от мачтовата камера (Mastcam) на марсохода „ Кюриосити “.

Гуд изяснява феномена, който виждаме, като най-тясно обвързван с парейдолия – наклонността да виждаме познати форми, когато там няма такива.

Парейдолията е като да гледаш небето и да разчиташ формите на животни от облаците. Това се случва, тъй като, както написа НАСА, „ нашите човешки мозъци постоянно се пробват да виждат познати форми, нещо, с което можем да се свържем. Това се случва с облаците, скалите, небесните тела “.

Curiosity е марсоход с размерите на автомобил, който кацна на Марс през 2012 година, „ с цел да търси доказателства, че планетата в миналото е могла да поддържа живот, сходен на земния “. Това написа The Planetary Society, организация с нестопанска цел за галактически проучвания. Към момента на обявата марсоходът е снимал повече от 1,1 милиона необработени изображения на Червената планета. Някои от тях са били в центъра на инспекциите на обстоятелствата на Snopes, в това число това изображение. За което мнозина настояват, че демонстрира „ портал “ и „ стена “ на Марс.

 

Източник – Snopes /Превод:SafeNews

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР