Австрийското правителство съобщи намерението си да забрани забрадката за момичета

...
Австрийското правителство съобщи намерението си да забрани забрадката за момичета
Коментари Харесай

Австрия забранява забрадките в детски градини и училища

Австрийското държавно управление заяви желанието си да забрани забрадката за девойки в детските градини и началните учебни заведения. Министърът на образованието Хайнц Фасман съобщи, че проектозаконът ще бъде подготвен до лятото. Той добави, че това ще бъде " алегоричен " акт, без значение какъв брой деца в действителност ще бъдат наранени.
Вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Партия на свободата сложи концепцията за възбрана на забрадката през уикенда, като сподели, че девойките " под 10-годишна възраст би трябвало да бъдат предпазени " и да могат " да се интегрират и да се развиват свободно ".
Канцлерът Себастиан Курц от дясноцентристката Народна партия също поддържа концепцията, казвайки пред радиостанцията Oe1: " Искаме всички девойки в Австрия да имат същите благоприятни условия " и че той желае да избегне развиването на " паралелни общества ".
В. " Курир " оповестява, че нито министерството на образованието, нито другите специалисти, запитани от вестника, не са били в положение да дават данни за това какъв брой девойки понастоящем носят забрадки в детските градини и началните учебни заведения.
Карла Амина Багхаджати, представител на Ислямската религиозна общественост в Австрия, назова дебатът за забрадката " нищожен въпрос ", на който се отделя непропорционално внимание. Всички учебни заведения, наранени от казуса, би трябвало да бъдат ангажирани с " разговор ", сподели тя.
Дебатите към имиграцията и идентичността бяха от главно значение за миналогодишната предизборна акция, вследствие на която Курц се трансформира в канцлер, откакто реализира съдружно съглашение с Партията на свободата.
След мигрантската рецесия през 2015 година Австрия получи над 150 000 претенции за гарантиране на леговище – което като брой хора съставлява съвсем 2% от нейното население, наброяващо 8,7 млн. души.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР