Австрийското подразделение на руския газов гигант Газпром - Gazprom Austria

...
Австрийското подразделение на руския газов гигант Газпром - Gazprom Austria
Коментари Харесай

Австрийското поделение на „Газпром“ фалира

Австрийското поделение на съветския газов колос " Газпром " - „ Gazprom Austria GmbH, е подало молба за неплатежоспособност и се надява на преструктуриране, заяви Ройтерс, като цитира юрист на компанията.
Прочетете още
Причината за банкрута на компанията е прекъсването на доставките на съветски газ поради разногласието с немската Uniper. Германската енергийна компания съобщи през ноември, че е почнала арбитражен развой за милиарди евро отплата от „ Газпром “ поради недоставен природен газ.

Експортното поделение на съветския газов колос отхвърли тогава, че е в нарушаване на контракта във връзка с доставките на синьо гориво за Uniper и съобщи, че не приема законността на претенциите на компанията.

Австрия беше една от най-зависимите от вноса на съветски газ страни – към 80% от цялото вътрешно ползване.

„ Gazprom Austria GmbH се стреми да реализира съглашение с всички участващи страни като част от процеса на преструктуриране “, споделя юристът. 

Припомняме, че  " Газпром " напусна 5 от бензиностанциите си в Пловдив. На тяхно място влиза Shell. Магазините в бензиностанциите към този момент са празни, всички отличителни знаци на съветската компания са свалени, като скоро обектите да бъдат ребрандирани. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР