Австрийското коалиционно правителство представи планове за намаляване на плащанията за

...
Австрийското коалиционно правителство представи планове за намаляване на плащанията за
Коментари Харесай

Австрия въвежда ограничения в помощите за бежанци

Австрийското съдружно държавно управление показа проекти за понижаване на заплащанията за имигранти, в това число бежанци, с което цели въздържане на новопристигналите. Основното заплащане за компенсации ще бъде лимитирано до 563 евро на месец, което ще нарасне, с цел да подхожда на сумата, която австрийците получават - 863 евро - в случай че съответните мигранти преминат теста по немски.
На имигрантите също по този начин ще бъде неразрешено да претендират за такива компенсации в продължение на пет години.
Австрийският канцлер Себастиан Курц даде обещание твърда линия по въпроса за имиграцията още до момента в който беше външен министър и в предизборната си акция. Той организира акцията си с обещания да ограничи изгодите за бежанците и да закрие маршрутите на имигрантите за Европа.
" Основното предписание, което ще въведем, е, че немският език ще се трансформира в ключ към цялостната минимална изгода ", съобщи на конференция канцлерът. " Това значи, че всеки, който няма задоволително езикови умения, няма да може да претендира за цялостната минимална изгода ", добави той.
Но желанията на австрийското държавно управление слагат Австрия в спор с останалата част от Европейския съюз, тъй като разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на свободата на определяне изискват всички жители на държавите-членки да бъдат третирани еднообразно.
Австрийското съдружно държавно управление на консервативната Народна партия и крайнодясната Партия на свободата бе утвърдено през декември след изборите на 15 октомври. Избирателните акции на партиите бяха доминирани от миграционната рецесия в Европа - нещо, за което антимиграционната Партия за свободата от дълго време води акция. През 2015 година в разгара на рецесията с мигрантите в Европа повече от 90 000 души подадоха молба за леговище в Австрия, което съставлява повече от 1% от популацията на страната. Първоначално бежанците бяха приветствани, само че настроенията в страната бързо се трансформираха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР