Австрийският тийнейджър Йоханес Лампартер спечели титлата в северната комбинация от

...
Австрийският тийнейджър Йоханес Лампартер спечели титлата в северната комбинация от
Коментари Харесай

Австрийският тийнейджър Йоханес Лампартер спечели световната титла в северната комбинация от голяма шанца

Австрийският младеж Йоханес Лампартер завоюва купата в северната композиция от огромната шанца на Световното състезание по ски-северни дисциплини в Оберстдорф (Германия).

19-годишният Лампартер, който през предишния месец победи със международната купа за младежи от дребна шанца, поведе в класирането след ски-скока със 138.0 метра.
View this post on Instagram

Той взе задатък от 22.0 секунди пред японеца Акито Уатабе, който реализира 137.5 метра в ски-скока, както и от 37.0 секунди пред норвежеца Ярл Магнус Рийбер (135.0 метра), международен отличник от предходната седмица на дребната шанца.

В ски-бягането на 10 километра свободен жанр Лампартер беше доста стабилен и финишира за 23:11.1, като даже усили преднината си до 37.1 секунда пред приключилия втори Рийбер.
View this post on Instagram

" Изумително е. Не мога да допускам, че водех от самото начало. Държах оптимално високо движение още от началото. Не знаех дали ще съумея да го задържа, само че се получи. Един съвършен ден за мен. Много съм горделив с този резултат ", разяснява младият австриец.

Трети на 45.8 секунди остана Уатабе, който кара дружно с норвежеца съвсем по цялата отдалеченост, само че в последните 500 метра нямаше отговор на мощната офанзива на противника.
View this post on Instagram

Защитаващият купата си от Зеефелд 2019 Ерик Френцел от Германия приключи четвърти на 1:57.7 минута зад спечелилия.
View this post on Instagram

Френцел значително провали възможностите си за отличие след ски-скока с 13-и резултат от едвам 122.0 метра, поради което започва в ски-бягането с пасив от 2.14 минути зад Лампартер, а това се оказа непостижима разлика за стопяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР