Австрийският опит в дуалното образование и резултатите от успешен проект,

...
Австрийският опит в дуалното образование и резултатите от успешен проект,
Коментари Харесай

Представиха австрийски проект за дуално образование във „Флората

Австрийският опит в дуалното обучение и резултатите от сполучлив план, който се осъществя у нас, презентираха през днешния ден в Експозиционен център " Флора “ представители на Посолството на Австрия.



15 партньорски компании, 15 специалности, по които се предлага дуално образование и над 1150 ученика, минали, профилираната подготовка - това е резултатът от стартиралия преди 9 години австрийски план, обобщиха Филип Купфер - търговски консултант към Посолството, и София Дамянова - началник на плана.

На представянетоприсъстваха зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева, Почетниятконсул на Австрия в Бургас доцент доктор Радостина Иванова, шефове на учебни заведения.

Проектът „ Дуално образование в България “ / GODUAL се организира в границите на интернационалната самодейност go-international, взаимна стратегия на Федералното министерство на труда и стопанската система и Стопанска камара Австрия.

Подкрепата към дуалната система на образование е стартирала през 2014 година в помощ на австрийските компании, опериращи на българския пазар.

Първоначално Австрийският план е почнал с три специалности в три обитаеми места в страната, като непрекъснато се разрастват партньорствата и специалностите, усъвършенстват се услугите вследствие на насъбрания опит. По плана се предлага към този момент образование по 15 специалности в над 30 партньорски учебни заведения в 21 обитаеми места.

Повече за плана можеда се откри тук:www.godual.eu, както и да се види във видеото на следния линк:https://www.youtube.com/watch?v=t5l1n4l73U0
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР