Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви на пресконференция днес, че председателството

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви на пресконференция днес, че председателството
Коментари Харесай

Австрия определи преговорите за присъединяване с Турция като неуместни

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи на конференция през днешния ден, че председателството на Съвета на Европейски Съюз ще продължи да поддържа европейската вероятност на Западните Балкани.

Европейската концепция ще бъде приключена единствено с участието в Европейски Съюз на Западните Балкани. Страните от района би трябвало да имат ясна вероятност за приемане, разяснява той на конференция във връзка почналото от юли австрийско председателство, предава Българска телеграфна агенция.

Вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе съобщи, че въпросът за присъединението на Турция към Европейски Съюз е неудобен. Трябва да имаме партньорски връзки с Анкара, само че не можем да водим договаряния за присъединение и това би трябвало да бъде ясно, добави Щрахе.

Курц означи, че въпреки и квалифицирано, австрийското председателство моще да бъде ненадейно от непредвидени развития в връзките със Съединени американски щати в региона на търговията, поради напрежението с Русия и неустойчивостта на юг. Той прикани към Виена да няма големи упования.

В договарянията с Лондон е значимо всички да приказваме с един глас, само че и да не наказваме британците. Бих упорствал за удължение на договарянията, в случай че до октомври няма съглашение за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, добави канцлерът. Неговият заместител Щрахе позволи, че някой ден британците може да изискат да се върнат в Европейски Съюз.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР