Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви днес, че като председател на

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви днес, че като председател на
Коментари Харесай

Австрия предлага европейски граничари да могат да действат извън ЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи през днешния ден, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз неговата страна поддържа опцията европейски граничари да могат да работят отвън Общността, съобщи Българска телеграфна агенция.

Започна развой на преосмисляне на досегашната политика по миграцията, взетите неотдавна решения би трябвало да бъдат приложени, добави той на конференция. Курц означи, че според от подхванатите от Германия ограничения по австрийската граница, Виена ще би трябвало да отвърне. По-късно през днешния ден е планувана среща сред австрийския канцлер и немския министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер по този въпрос.

" Слушаме диалози за миграцията от години. Трябва ни обща цел. Досега спорехме за разселване, а в този момент за първи път се обединихме към въпроса за отбраната на външните граници и това е позитивно развиване. Европейските граничари би трябвало да получат пълномощия да работят отвън Европейски Съюз. Подкрепяме основаването на пътища за законна имиграция в Европейски Съюз ", сподели Курц.

" Винаги сме били скептични за квотното разселване на мигранти. Трябва да продължим да работим по смяната разпоредбите от Дъблин. Бях доста подложен на критика, когато преди две години предлагах миграционни центрове отвън Европейски Съюз ", разяснява канцлерът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР