Австрийският канцлер Себастиан Курц обвини някои групи имигранти, че внасят

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц обвини някои групи имигранти, че внасят
Коментари Харесай

Курц обвини някои групи имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа

Австрийският канцлер Себастиан Курц упрекна някои групи имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа, съобщи Франс прес.

"Ние имаме, измежду групите мигранти, пристигнали от Афганистан, да вземем за пример, или чеченците, по-големи интеграционни проблеми ", в сравнение с с други мигранти, пристигнали от разнообразни европейски страни, съобщи Курц на конференция за задгранични публицисти във Виена. Той означи, че на "хората с по-далечна просвета е по-трудно да научат немски, те постоянно са с по-ниско ниво на обучение, внасят обичаи, с изключение на своята вяра, в Австрия, частично един нов антисемитизъм, с който би трябвало да се борим ".

"Това е огромно предизвикателство " за интеграцията, акцентира австрийският канцлер и добави, че колкото повече са мигрантите от тези групи, толкоз по-голямо е и това предизвикателство.

В същото време той направи ангажимента, че не трябва да се обобщава.

Групите мигранти, които по принцип се интегрират с по-малко проблеми, са тези, идващи от някогашна Югославия, Германия и Източна Европа, даде образец Курц.

Австрия, която пое при започване на месеца ротационното председателство на Европейски Съюз до края на годината, разгласи имиграцията за един от своите три съществени целта, като сложи специфичен акцент върху сигурността и защитата на външните граници на съюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР