Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви днес, че Европейската комисия тласка

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви днес, че Европейската комисия тласка
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: ЕС тласка страните към провал по въпроса за покупките на газ

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи през днешния ден, че Европейската комисия тласка страните членки към неуспех, като дава противоречащи си указания за покупки на газ, а в това време не извършва личните си обещания, съобщи Ройтерс.

Европейска комисия приканва страните членки да не се конкурират между тях на международните газови пазари, а наред с това споделя на Австрия да купува газ, с цел да запълни хранилищата си, означи Нехамер на обща конференция с унгарския министър председател Виктор Орбан. Същевременно обещаната платформа за съгласуване на покупките на газ в Европейски Съюз към момента не е реалност, добави той.

„ Виждаме Европейската комисия да дава доста поръчки, само че да извършва напълно малко от тях “, сподели Нехамер пред кореспонденти. " Тази обща платформа за покупки ще е по-важна от всеки път ", добави австрийският канцлер.

Орбан сподели, че европейското единение е значимо, тъй че Унгария ще извършва незабавния проект за ограничение на търсенето на газ. „ Ние признаваме това решение, което е неподходящо за нас и ще се стремим да го прилагаме с колкото се може по-малко вреди за нас “, сподели унгарският министър председател след своята среща с Нехамер във Виена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР