Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АПСлед кавгата за Шенген: канцлерът

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АПСлед кавгата за Шенген: канцлерът
Коментари Харесай

След като ни спъна за Шенген, австрийският канцлер покани Радев на новогодишен концерт

Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АП
След кавгата за Шенген: канцлерът Нехамер кани българския президент на новогодишен концерт. Под това заглавие електронното издание „ Ексспрес “ оповестява за поканата, отправена от австрийския канцлер Карл Нехамер към българския президент Румен Радев да посети новогодишния концерт на Виенските филхармоници, излъчен по малкия екран в близо 100 страни по света.

„ Хубав знак при започване на годината! “, разяснява „ Ексспрес “, „ Федералният канцлер ще посрещне доста специфичен посетител на новогодишния концерт. Българският президент одобри поканата, макар строгото „ не “ на Австрия за влизане на страната му в Шенген “.

Нехамер и Радев ще употребяват опцията, се споделя по-нататък в материала, с цел да разменят отзиви по настоящи политически тематики. Федералният канцлер е изказал задоволството си от визитата: „ Новогодишният концерт е кулминационна точка на културния живот в Австрия и въодушевява милиони хора по целия свят. Много се веселя, че президентът Радев одобри моята покана и ще пристигна във Виена да участва на този концерт. Посещението ни дава опция да обменим отзиви по настоящи политически въпроси и провокации “, цитира изданието изказване на Нехамер.

Австрия поддържа всички старания на България да опазва дейно външните си граници и да стопира незаконната миграция. Тази поддръжка канцлерът изисква и от Европейския съюз, обобщава „ Ексспрес “, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР