Австрийският канцлер Карл Нехамер се противопостави на подновяването на преговорите

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер се противопостави на подновяването на преговорите
Коментари Харесай

Австрийският канцлер се обяви против подновяване на преговорите за членство на Турция в ЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер се опълчи на подновяването на договарянията за участие на Турция в Европейския съюз и прикани управляващите на общността да разработят нов формат за съдействие сред Брюксел и Анкара. Това сподели той в изявление за вестник Die Welt.

„ Ние поддържаме по-нататъшното доближаване сред Анкара и Брюксел, само че пълноправното участие на Турция в Европейски Съюз не ни се коства допустимо ", сподели Нехамер. „ Важно е да се отнасяме един към различен заслужено и това включва формалното преустановяване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз, които бяха замразени дълги години, и създаването на нова идея за добросъседско съдействие “. В този подтекст канцлерът се застъпи за основаването на ново партньорство сред Европейски Съюз и Турция, учредено на „ взаимно доверие и съдействие по стопански и политически въпроси “.

По-рано турският външен министър Хакан Фидан прикани Европейски Съюз да утвърди поръчката на републиката за участие, до момента в който има такава опция. На юлската среща на върха на НАТО във Вилнюс Турция разгласи готовността си да поддържа влизането на Швеция в алианса в подмяна на унищожаване на пречките в преговорния развой сред Анкара и Европейския съюз, разширение на съдействието в границите на митническия съюз и либерализиране на визовия режим.. В същото време беше реализирано съглашение с Европейски Съюз за актуализиране на пътната карта на връзките в границите на митническия съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР