Австрийският икономист и общественик Гюнтер Фелингер призова силите на НАТО

...
Австрийският икономист и общественик Гюнтер Фелингер призова силите на НАТО
Коментари Харесай

Австрийски икономист призова НАТО да бомбардира Белград

Австрийският икономист и държавник Гюнтер Фелингер прикани силите на НАТО да " бомбардират Белград в този момент ", откакто косовски чиновници по сигурността влязоха в смъртоносна престрелка с неидентифицирани нападатели покрай границата със Сърбия.

В неделя косовската полиция заяви, че е умъртвила трима мъже и е арестувала други шестима по време на престрелка в манастир в село Банска. Според полицията въоръжените лица са пристигнали в селото в ранните часове на сутринта и са блокирали мост с необозначени камиони, след което са простреляли минимум двама служители на реда, единият от които е умрял от раните си.

Фелингер, който се разказва в обществените медии като " създател [на] Европейския комитет за разширение на НАТО за Косово, Украйна, Армения, Австрия [и] Молдова ", упрекна Белград и Москва, че са организирали случая.

" [Сръбската] война против Косово стартира в Банска ", написа той в X (бивш Twitter). " Както предупреждавах цяла година, Русия и Сърбия желаят [да] основат Южен фронт - в този момент той е налице! "

" Призовавам НАТО да се приготви за незабавна намеса против Сърбия ", продължи той и заключи: " Бомбардирайте Белград в този момент! "

Фелингер е добре прочут в интернет с сходни изказвания, в това число с апелите си да се унищожават цели страни, които се опълчват на разширението на НАТО или не престават да търгуват с Русия. Въпреки че е дипломиран икономист и е работил с голям брой организации, насърчаващи разширението на Европейски Съюз и НАТО, доста критици го считат за трол и подбудител.

Оценката на Фелингер за обстановката в Банска беше споделена от премиера на Косово Албин Курти. " Не елементарни косовски сръбски жители, а подкрепяни от сръбската страна войски правят тези терористични набези ", написа Курти в обществените мрежи, като твърди, че нападателите сякаш са се употребили с " политическа, финансова и логистична поддръжка от формален Белград ".

Сръбският президент Александър Вучич отхвърли Белград да е играл каквато и да е роля в случая. В речта си в неделя вечерта Вучич съобщи, че локалните сърби са сложили барикадата и че косовските сили са ги нападнали.

Векове на османско господство, погроми, ръководени от албанци по време на Втората международна война, и въздушна война на НАТО против Сърбия през 1999 година трансфораха сърбите в малцинство в Косово, макар че в провинцията се намират най-ранните известни сръбски религиозни обекти. От месеци Вучич и сръбските водачи в Косово предизвестяват, че Курти има намерение да прогони останалите сърби от провинцията, а локалните сърби постоянно издигат барикади, с цел да предотвратят набезите на силите на Курти.

В неделя Вучич насочи сходно предизвестие, като съобщи, че Курти " желае да ни въвлече във война с НАТО ". Окупираната от НАТО провинция " в никакъв случай няма да получи своята самостоятелност от Сърбия, без значение какъв брой мощно се пробват непознатите детайли ", добави Вучич.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР