Австрийските консерватори печелят предсрочните парламентарни избори, показват екзитпол резултати, цитирани

...
Австрийските консерватори печелят предсрочните парламентарни избори, показват екзитпол резултати, цитирани
Коментари Харесай

Австрийските консерватори печелят изборите

Австрийските консерватори печелят предварителните парламентарни избори , демонстрират екзитпол резултати, представени от медии.

Австрийската национална партия на Себастиан Курц е подкрепена от 37% (71 места в парламента).
 Австрия организира предварителен избор след корупционен скандал
Австрия организира предварителен избор след корупционен скандал

Страната с 8,8 милиона население е ръководена от краткотрайна администрация от юни

Втора мощ е Социалдемократическата партия на Австрия с 22,6 на 100 (41 места), а на трета позиция е крайнодясната Австрийска партия на свободата с 16,7 на 100 (30 места) поддръжка. Зелените са подкрепени от 13% (27 места). NEOS - Нова Австрия и Либерален конгрес e пета със 7,8 на 100 (14 места).

От крайнодясната партия бързо реагираха и оповестиха, че отиват в съпротива и няма да образуват държавно управление с дясноцентристите на Курц. Австрийската партия на свободата губи 10% по отношение на изборите през 2017 година, когато беше подкрепена от 26 на 100 от гласоподавателите.

Австрийците гласоподаваха за нов парламент, откакто преди четири месеца корупционен скандал смъкна съдружното държавно управление на някогашния канцлер Курц и Австрийската партия на свободата.

Страната се насочи към избори поради абсурда " Ибисагейт ", обвързван с някогашния водач на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе.

Щрахе подаде оставка като вицеканцлер и водач на Австрийската партия на свободата на 18 май . Ден по-рано немски медии разгласиха фрагменти от скрита камера, направени на вечеря в Ибиса през 2017 година Тогава Щрахе е провел среща с жена, която се е показала за племенница на съветски олигарх. На фрагментите се вижда Щрахе да предлага публични поръчки, въпреки че самият той прекомерно, че няма нищо нелегално в изявленията му .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР