Австрийската полиция е задържала мъж в град Линц след нападенията

...
Австрийската полиция е задържала мъж в град Линц след нападенията
Коментари Харесай

Задържаха предполагаем ислямист в град Линц

Австрийската полиция е задържала мъж в град Линц след нападенията в сърцето на Виена. Мъжът е разказан като ислямист. Той е бил изведен от къща с белезници от тежко въоръжени служители на реда, осведомят от телевизионния канал ORF.
Към момента няма информация дали той е обвързван с нападението в австрийската столица, при което починаха минимум четирима души. Десетки други бяха ранени.

ФрогНюз напомня, че случаят стана часове преди в страната да влезе в действие национална карантина като част от ограниченията против COVID-19. Това бе и повода по улицата да има доста хора.

Нападенията бяха няколко и станаха на разнообразни места. Един от причинителите беше премахнат бързо от полицията. Има и още един арестуван. Така задържаните са общо двама. Разследването по случая продължава.

Нападенията във Виена идват след серия офанзиви във Франция, предизвикани от напрежението сред Париж и ислямския свят. ФрогНюз напомня, че до тук се стигна след поредицата от остри реплики сред Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган по линия на исляма и ксенофобията. Задочният им спор бе предизвикан от убийството на френския преподавател Самюел Пати и последвалите карикатури в сатиричното издание " Шарли Ебдо ". Ердоган прикани ислямския свят да бойкотира френските артикули в магазините, а в това време мюсюлмани от целия свят се оповестиха срещу изявленията на Макрон, който назова исляма " вяра в рецесия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР