Австрийската народна партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц печели изборите

...
Австрийската народна партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц печели изборите
Коментари Харесай

Партията на канцлера Курц спечели изборите в Австрия

Австрийската национална партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц печели изборите за европарламент в Австрия, демонстрират предварителните данни на Австрийското публично радио и телевизия ОРФ, Австрийската информационна организация АПА и частната телевизия АТФ. Партията на Курц печели вота с 34.5% от гласовете. Резултатът ѝ е със 7.5 на 100 повече гласове от предишните избори за Европейски парламент.

Според анализатори изборите в Австрия може да се одобряват и като тест за поддръжката на държавното управление, което дни преди вота беше разтърсено от абсурдът, станал прочут като " Ибисагейт ". Преди вота се очакваше той да повлияе съществено на Австрийската партия на свободата (АПС), чиито водач Хайнц-Кристиян Щрахе беше основен воин в абсурда.

Според предварителните резултати аферата от Ибиса се отразява с 2.2 % минус на Австрийската партия на свободата, която получава 17.5 % от гласовете. Преди нея се подрежда Австрийската социалдемократическа партия, която с 23.5 на 100 от гласовете губи половин % спрямо предходните избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Партията на зелените печели планирани 13.5% и губи един %, НЕОС резервират своите осем % от гласовете на далите своя избор австрийци.

Според първи мнения АПС губи по-малко от предстоящото. Ако прогнозата се резервира, от 18-те парламентарни места, с които разполага Австрия в Европейския парламент, АНП ще получи девет (плюс две), АСДП резервира своите пет мандата, АПС губи един мандат и ще разполага с три, Партията на зелените ще загуби един народен представител и ще разполагат с два мандата, НЕОС ще има един парламентарист в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР