Австрийската бижутерийна компания Сваровски (Swarovski) се извини днес за това,

...
Австрийската бижутерийна компания Сваровски (Swarovski) се извини днес за това,
Коментари Харесай

Компании за луксозни стоки се извиняват на Китай заради Хонконг

Австрийската бижутерийна компания Сваровски (Swarovski) се извини през днешния ден за това, че е " наранила възприятията " на китайския народ, откакто назова Хонконг обособена страна на уеб страницата си и стана следващата първокласна марка, подложена на обстрел в Китай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Извинението от бижутерийната компания идва ден, откакто няколко други първокласни компании се извиниха за неточности при назоваването на полуавтономните градове Хонконг и Макао, както и на самоуправляващия се остров Тайван.

Хонконг се трансформира в изключително сензитивна тематика за Пекин, откакто от няколко месеца финансовият център е обзет от продемократични митинги, и интернационалните марки попаднаха под пресечен огън.

" Изключително съжаляваме за китайския народ, чиито усеща бяха засегнати ", се показва в оповестеното през днешния ден официално съобщение на компанията.

Сваровски акцентира, че желае да продължи да построява хармонично общество с народа на Китай.

Австрийската бижутерийна компания се сблъска с гнева на обществените мрежи, макар че даде обещание " да опита всичко допустимо, с цел да поправи грешките в най-кратък период ".

" Повече няма да го закупувам. Няма персонално желание, което да стои пред националния суверенитет ", написа един консуматор в " китайския Туитър " - мрежата Вейбо (Weibo).

" Тези задгранични марки постоянно настояват, че твърдо поддържат суверенитетa на Китай и териториалната целокупност на страната. Ако в действителност го мислят, сходно нещо нямаше да се случи ", написа различен консуматор.

Живанши (Givenchy), Коуч (Coach) и Версаче (Versace) трябваше да поднесат извиненията си поради стартирането в продажба на тениски, които са избрани като обществено огорчение към суверенитета на Китай, защото загатват, че Тайван и Хонконг не са част от страната.

Италианската марка се озова в обсега на бурята поради тениска, която показва лист от градове, следвани от името на страната с основни букви - да вземем за пример " Париж-ФРАНЦИЯ " и " Шанхай-КИТАЙ ", заяви Франс прес.

Злополучното е, че наименованието " Хонконг " е последвано от " ХОНКОНГ " с основни букви, макар че някогашната английска колония е част от Китай от 1997 година.

Живанши и Коуч на собствен ред попаднаха под обстрел поради сходни оскърбления: тениски, които оставят усещането, че Хонконг, както и Тайван са самостоятелни територии.

Трите марки трябваше да се извинят, твърдейки че въпросните модели са изтеглени от продажба.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР