Австрийската банкова група Райфайзен, един от последните големи западни кредитори

...
Австрийската банкова група Райфайзен, един от последните големи западни кредитори
Коментари Харесай

Австрийската банкова група Райфайзен обмисля да продаде филиала си в Русия

Австрийската банкова група Райфайзен, един от последните огромни западни кредитори в Русия, разгласи, че обмисля " продажба или обособяване " на дъщерното си сдружение в страната.

Групата RBI, която е притежател на банката, е подложена на инспекция поради връзките си с Русия, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари предходната година.

Украинският президент Володимир Зеленски уточни Райфайзенбанк като обект на рецензия, а през януари Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати изиска информация за бизнеса ѝ в Русия.

Групата RBI съобщи през днешния ден, че изследва " евентуални покупко-продажби, които биха довели до продажбата или отделянето на Райфайзенбанк Русия и деконсолидацията на Райфайзенбанк Русия от Групата RBI ".

Тя добави, че " се ангажира да продължи да понижава бизнес интензивността си в Русия ".

Банката предизвести, че решението ще докара до " понижаване на приходите, генерирани от Райфайзенбанк Русия ", и ще засегне клиентите на RBI.

" Групата РБИ и нейните заинтригувани страни се намират в невиждана обстановка и ние отчитаме незабавната нужда от дейности, която войната сътвори ", съобщи банката.

Райфайзенбанк ще резервира някои банкови интервенции в Русия, където работят над 9000 души, " с цел да извърши изискванията на банковия си лиценз и да поддържа клиентите си ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР