Австрия въвежда комбиниран годишен билет за автобуси и влакове в

...
Австрия въвежда комбиниран годишен билет за автобуси и влакове в
Коментари Харесай

Австрия въвежда климатичен билет за автобуси и влакове

Австрия вкарва смесен годишен билет за рейсове и влакове в шест от деветте си федерални провинции с вярата да насърчи прехода от коли към публичен превоз, съобщи ДПА.

" Климатикет нау " ще бъде пуснат на 26 октомври, разгласи през днешния ден министърката на околната среда, дейностите за отбрана на климата, енергетиката, подвижността, нововъведенията и технологиите Леоноре Гевеслер. " Това ще бъде добър ден за климата ", добави тя. Федералните провинции Виена, Долна Австрия и Бургенланд към този момент не вземат участие в самодейността, само че се водят диалози, разяснява Гевеслер.

Билетът ще бъде препоръчан на специфична цена от 949 евро (1112 долара) вместо в началото плануваните 1095 евро, написа Българска телеграфна агенция.

Климатичният билет е централен политически план за " Зелените ", които ръководят в коалиция с Австрийската национална партия. Освен годишният билет, който ще важи за цяла Австрия, могат да бъдат избирани и разновидности за една или две федерални провинции. Проектът на общонационално ниво се субсидира от федералното държавно управление. Предвижда се за през 2022 година за него да бъдат отделени 150 милиона евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР