Австрия стартира квалификациите за Евро 2024 с разгромна домакинска победа

...
Австрия стартира квалификациите за Евро 2024 с разгромна домакинска победа
Коментари Харесай

Австрия се позабавлява срещу Азербайджан на старта на евроквалификациите

Австрия започва квалификациите за Евро 2024 с разгромна домакинска победа с 4:1 над Азербайджан в първи мач от група „ F “.

Мачът се движеше относително равностойно до 28-ата минута, когато домакините нанесоха двоен удар за по-малко от две минути. Тогава Марсел Забитцер пое страховит пас в наказателното поле и прати топката в средата на вратата.

После при осъществяването на центъра съвсем незабавно гостите изгубиха притежанието и Михаел Грегорич направи страховит пробив, след което влезе в наказателното поле и с прекрасен удар в долния ляв ъгъл преодоля вратаря Юсиф Иманов за 2:0.

В началото на второто полувреме австрийците взеха решение всичко с трети гол. Авторът на първия гол Марсел Забицер извърши превъзходен директен свободен удар и завъртя топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Азербайджан вкара почетен гол в 64-ата минута посредством Емин Махмудов, само че единствено пет минути по-късно - в 69-ата, Забицер центрира от сериозна отдалеченост, а Кристоф Баумгартен засече, с цел да върне разликата от три гола и по този метод оформи крайния резултат.

Австрия е отпред в групата, следван от Белгия, който победи с 3:0 като посетител Швеция. За австрийците следва още едно домакинство в квалификациите – на Естония, до момента в който Азербайджан гостува на Швеция на 27.03.

YES! Auftaktsieg!
— ÖFB - oefb.at (@oefb1904)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР