Австрия ще удължи граничния контрол с Унгария и Словения най-малко

...
Австрия ще удължи граничния контрол с Унгария и Словения най-малко
Коментари Харесай

Австрия удължава граничния контрол заради мигрантите и заплахата от терор

Австрия ще удължи граничния надзор с Унгария и Словения минимум до ноември. Информацията популяризира " Ройтерс ", базирайки се на австрийската новинарска организация APA, която пък цитира писмо на вътрешния министър до Европейската комисия.

В писмото до Комисията австрийският силов министър Херберт Кикъл показва като причина високият брой незаконни мигранти и " скритата опасност от тероризъм " , обвързвана с вероятността екстремисти от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия и Ирак да дойдат на Стария континент.

Кикъл, член на крайнодясната Австрийска партия на свободата, чака броят на арестуваните мигранти по по този начин наречения Балкански кулоар да се усили.

Граничните инспекции изтичат на 11 май.

Австрия, Германия и други страни в Шенгенската зона, където нормално няма гранични инспекции, вкараха изключителни ограничения през 2015 година , откакто 1 милион бежанци и мигранти навлязоха в Европа.

Докато Комисията приканва да се намерят решения за усилване на външните граници на Европейски Съюз и възобновяване на свободното пътешестване в Шенгенското пространство, шест страни в зоната, в това число Франция, Швеция, Австрия и Германия, не престават да постановат граничен надзор поради опасност за сигурността им, подбудена от миграцията.

През последните дни Гърция ускори граничния надзор поради мигрантски напън. Българските управляващи не изключват изпращане на армията в поддръжка на гранична полиция.
 Гърция ускори защитата по границата с Турция
Гърция ускори защитата по границата с Турция

Само за една нощ турската гранична защита е задържала над 200 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР