Австрия ще се опита да пренапише собствената си футболна история

...
Австрия ще се опита да пренапише собствената си футболна история
Коментари Харесай

Австрия ще бори не само Северна Македония, но и историята

Австрия ще се опита да пренапише личната си футболна история в неделя, в случай че завоюва първа победа на Европейското състезание против дебютанта Северна Македония на старта в група С. До момента австрийците в никакъв случай не са реализирали триумф, а и участията им са много по-малко от тези на Световно състезание.

При двете им класирания през 2008-а и през 2016-а година те са събрали общо 2 равенства и 4 провали.

"Имаме добра атмосфера в тима и чакаме тази опция от години. Искаме да спечелим непременно и поради историческото значение, а и, с цел да тръгнем с победа на шампионата, с положителна крачка. Не чувствам никакво напрежение. Казах на футболистите какво можем да реализираме и се надявам, че имаме едно предпочитание ", съобщи селекционерът Франко Фода във виртуална конференция в азербайджанската столица Баку.

Алпийците реализираха два пъти победа над Северна Македония в квалификациите, само че дребната балканска страна се промъкна през Лигата на Нациите. Франко Фода сподели още, че е наясно със слабостите на противника.

"Но ние знаем и мощните страни на нашите съперници. Те са бързи за преход и се възползват оптимално от грешките. Трябва да сме фокусирани върху това по какъв начин построяваме нашата игра. Отчаяно се нуждаем от тази победа, с цел да продължим напред по проектите си ", сподели той.

Единственият проблем, който още виси върху концепциите на немския треньор е присъединяване на нападателя Марко Арнаутович, който преди малко се върна от травма. А дали ще стартира като титуляр, ще се разбере след тренировката през днешния ден.

Самият Арнаутович се разгласи за подготвен, и че желае да играе, само че Фода охлади ентусиазма му: "Право на треньора е да реши. Той има едвам две занимания преди контролата със Словакия предходната седмица. Ще забележим ".

Украйна и Нидерландия са другите два тима в група С.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР