Австрия предвижда карантина за неваксинираните при обостряне на пандемичната ситуация ...

Австрия предвижда карантина за неваксинираните при обостряне на пандемичната ситуация

Австрия предвижда карантина за неваксинирани

Австрия планува карантина за неимунизираните при обостряне на пандемичната позиция в страната. Ковид ограниченията остават в действие до края на годината.

Сериозното нарастване на случаите на COVID-19 през изминалата седмица наложи спешна видеоконферентна среща на държавното управление с губернаторите на деветте австрийски провинции. Резултатът е стягане на ограниченията против разпространяването на ковид .

Към тристепенния проект на ограниченията се прибавят още две нови степени. Те зависят от заетостта на болничните кревати в интензивните отделения.

Новите ограничения засягат главно неимунизираните лица. Те ще имат право да напускат домовете си, с цел да ходят на работа, да пазаруват или за посещаване на разположение от тесния фамилен кръг при влошаване на епидемичната конюнктура . На работното си място неимунизирани ще могат да ходят само след негативен PCR тест, като антигенните няма да се зачитат.

" На неимунизираните в тази страна би трябвало да е ясно, че огромната вина е тяхна. Отговорност освен по отношение на личното им здраве, само че и това на близките , на техните фамилии и сътрудници . Като канцлер ще направя всичко по силите си, с цел да поръчителствам , че здравната ни система няма да бъде претоварена поради прекомерно многото колебаещи се да се имунизират " , съобщи Александър Шаленчерг, канцлер на Германия.

Приоритетите на австрийските управляващи в битката против пандемията остават три - нарастване на каузи на имунизираните , бързо използване на подсилващи дози от имунизациите против COVID-19 и условие за сертификат на работното място - за имунизация , преболедуване или негативен тест.

Източник: bnt.bg