Австрия предвижда карантина за неваксинираните при обостряне на пандемичната ситуация

...
Австрия предвижда карантина за неваксинираните при обостряне на пандемичната ситуация
Коментари Харесай

Австрия предвижда карантина за неваксинирани

Австрия планува карантина за неимунизираните при обостряне на пандемичната обстановка в страната. Ковид ограниченията остават в действие до края на годината.

Сериозното нарастване на случаите на COVID-19 през миналата седмица наложи незабавна видеоконферентна среща на държавното управление с губернаторите на деветте австрийски провинции. Резултатът е стягане на ограниченията против разпространяването на ковид.

Към тристепенния проект на ограниченията се прибавят още две нови степени. Те зависят от заетостта на болничните кревати в интензивните отделения.

Новите ограничения засягат главно неимунизираните лица. Те ще имат право да напущат домовете си, с цел да вървят на работа, да пазарят или за посещаване на разположение от тесния фамилен кръг при утежняване на епидемиологичната конюнктура. На работното си място неимунизирани ще могат да вървят само след негативен PCR тест, като антигенните няма да се зачитат.

" На неимунизираните в тази страна би трябвало да е ясно, че огромната отговорност е тяхна. Отговорност освен по отношение на личното им здраве, само че и това на близките, на техните фамилии и сътрудници. Като канцлер ще направя всичко по силите си, с цел да подсигурявам, че здравната ни система няма да бъде претрупана поради прекомерно многото колебаещи се да се имунизират ", съобщи Александър Шаленчерг, канцлер на Германия.

Приоритетите на австрийските управляващи в борбата против пандемията остават три - нарастване на каузи на имунизираните, бързо използване на подсилващи дози от имунизациите против COVID-19 и условие за документ на работното място - за имунизация, преболедуване или негативен тест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР