Австрия, последната страна, която остава пречка за пълноправното ни членство

...
Австрия, последната страна, която остава пречка за пълноправното ни членство
Коментари Харесай

Властите ни са осуетили 185 хиляди опита за нелегално преминаване на мигранти

Австрия, последната страна, която остава спънка за пълноправното ни участие в шенгенското пространство, сложи пет условия пред България, осъществяването на които би трябвало да докара до рухването и на сухопътните граници. 

Около 185 хиляди опита за незаконно влизане в страната ни са били предотвратени през 2023 година Това са безусловно точни числа. Това съобщи шефът на " Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов в ефира на NOVA. 

По неговите думи увеличението на мигрантския напън зависи от доста фактори. " Едните зависят от нас, другите - не. От нас не зависи броя на мигрантите, които ще тръгнат от Афганистан, Сирия и Мароко насам. Но в нашия надзор е да продължаваме да надграждаме, както последните няколко месеца, организацията на нашата активност. Да вършим сложен пътят им през България и да ги отхвърляме ", разясни той. 

" В момента на българо-турската граница, съвсем от самото начало на сериозен напън, ние имахме 100 в допълнение изпратени български чиновници. От Жандармерията, Националната полиция, други поделения на " Гранична полиция " и от армията. Общо чиновниците на " Фронтекс ", които са тук са към 136 индивида ", изясни шефът. 

" Докладът от работата на граничните управляващи на България е не добър, не доста добър, не отличен, а брилянтен. Това са думи на европейските специалисти. Този отчет отвори опцията да се договаря напълно решително и самоуверено на всички равнища - професионално и политическо ", сподели той. 

Директорът на " Гранична полиция " уточни, че по негова преценка вероятността броя на мигрантите у нас да се усили е доста дребна. " Тези хора минават директно през България и желаят да отидат в Западна Европа. Ние пазейки нашата граница с Турция - пазим и европейската. Това е извънредно време да се разбере от всички политици в Европа ", безапелационен бе Златанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР