Австрия отговори на увеличаващите случаи на коронавирус с издаване на

...
Австрия отговори на увеличаващите случаи на коронавирус с издаване на
Коментари Харесай

Отново става сериозно: Австрия разшири заповедта да се носят маски

Австрия отговори на увеличаващите случаи на ковид с издаване на заповед за наложително носене на маска на множеството публични места, в това число във всички магазини и в учебните коридори, само че не и в клас. Правителството също лимитира размера на частните събития на закрито до 50 души , осведоми " Ройтерс ".

Австрия бързо овладя първата вълна от инфекцията с налагане на обсада в средата на март, която стартира да разхлабва месец по-късно. Но от края на юни случаите на ковид още веднъж започнаха да се повишават и в четвъртък доближиха най-високото си равнище от края на март.

" Отново става съществено. През последните седмици случаите не престават да се усилват ", сподели канцлерът Себастиан Курц на конференция, на която заяви новите ограничения. " Още един път ви приканвам да бъдете деликатни ", продължи той и добави, че сервитьорите също ще би трябвало да носят маски. Новите ограничения ще влязат в действие от понеделник.

Събитията без места, в това число частни празненства, ще бъдат лимитирани до 50 души на закрито и 100 навън.

Професионално проведени събития с места ще бъдат лимитирани до 1500 души на закрито и 3000 навън спрямо лимита преди надлежно 5000 и 10 000.

Целта ни е да избегнем втора обсада на Австрия . Ние обаче ще успеем единствено в случай че всеки свърши своята част, акцентира Курц и добави, че м ерките ще бъдат затегнати още, в случай че продължат да се качват случаите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР