Австрия не смята Турция за кандидат за членство в Европейския

...
Австрия не смята Турция за кандидат за членство в Европейския
Коментари Харесай

Австрия не вижда Турция като членка на Европейския съюз... засега

Австрия не счита Турция за претендент за участие в Европейския съюз. Това съобщи министърът по европейските въпроси, интеграция и външните работи Карин Кнайсл след вчерашните предварителни президентски и парламентарни избори в балканската страна.

„ От позиция на Австрия, Турция не е претендент за участие в Е С “, акцентира тя при идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург.

Кнайсл не изключи опцията за стратегическо партньорство с Анкара.

По-рано министърката на външните работи на Швеция Маргот Валстрьом изрази вяра, че след изборите Турция ще поеме път, който ще докара до доближаване с Европейски Съюз.

На вчерашните изключителни избори Реджеп Ердоган получи над 50% от гласовете, нужни, за нов мандат с разширени пълномощия, заяви Висшата изборна комисия на Турция, с което означи цялостна победа на вчерашните предварителни президентски и парламентарни избори в балканската страна.

„ Според резултатите, Реджеп Тайип Ердоган печели безусловно болшинство годни гласове, което му разрешава да бъде избран отново на първи тур “, сподели ръководителят на комисията Сади Гювен на брифинг в Анкара. Избирателната интензивност през вчерашния ден е била 85,47%.

Той уточни, че 97,7% от гласовете са регистрирани и преброени. И посочи, че бюлетините, които още не са преброени не са задоволителен брой, с цел да лишават успеха на Ердоган. Гювен не даде финален резултат, само че съгласно Анадолската организация досегашният президент печели с 52,5% от гласовете. Окончателните резултати ще бъдат оповестени след 10-11 дни.

След успеха на Ердоган страната ще се трансформира от парламентарна в президентска република. Държавният глава ще има надзор над всички управляващи. Той ще назначава 12 от 15-те съдии във Върховния съд, длъжността министър председател отпада, вместо това ще има отраслов вицепрезидент.

Повече детайлности за успеха на Ердоган - вижте във видеото нагоре.

А още по тематиката за изборите в Турция вижте тук:

Пълна победа на Ердоган в Турция, Борисов го поздрави

Кървави избори: гръмнаха районен водач в Турция

Избори в Турция: Ще продължи ли да господства Ердоган

Скрита камера снима Ердоган да инструктира за "плътното бранене " на гласоподавателите

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР