Австрия и Нидерландия казаха не на България за влизане в

...
Австрия и Нидерландия казаха не на България за влизане в
Коментари Харесай

Ген. Миланов: Милиарди са необходими за борбата с нелегалната миграция

Австрия и Нидерландия споделиха " не " на България за влизане в Шенген. Европейската комисия е отказала да ни даде и 2 милиарда евро за подсилване на границата, за които австрийският канцлер даде обещание да помогне. 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 914
Струпаха ни се доста " не " -та. Ако в европейското пространство чакат да се оправим с този тежък проблем на своята сухопътна граница с Турция, са с доста наивно мислене. Границата си е една фронтова линия. Ако искахме да бъдем по-ефективни, трябваше да се предприемем по-мащабни дейности за оградата. Ако желаеме да укрепим границата си с Турция, би трябвало да имаме положителни контакти с турската страна. Това заяви бившият началник на НСО ген. Румен Миланов в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му от изключителна значимост е и подмяната на техническото оборудване със модерна техника. 

" Третият значим детайл е живата мощ. За нея неведнъж споделят да използваме ресурсите на Фронтекс. Като методология и опит има смисъл, само че по моя непретенциозен опит - най-добре в подобни ситуации се оправят локалните сили ", означи той.

Според него системата за защита на границата не е задоволително ефикасна, а силите са лимитирани. 

" Трябва Европейски Съюз да ни бъде потребен и със средства, и с техника ", безапелационен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

Генерал Миланов е на мнение, че  " управническата пирамида в Брюксел има собствен механизъм, който не е в интерес на България ".

" Срещу бизнеса с трафик на хора за милиарди би трябвало да сложим милиарди - другояче нищо няма да стане ", счита той. 

Гостът не пропусна на разяснява и нуждата от промени в системата на Министерство на вътрешните работи.

" За да се направи една промяна би трябвало да се изготви управленско-функционален план какво желаеме да реализираме, какво желаеме да променим и какво - не. Чистките са антиреформа ", сподели още гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР