Австралийците са предали 51 000 незаконни оръжия по време на

...
Австралийците са предали 51 000 незаконни оръжия по време на
Коментари Харесай

Над 50 хил. оръжия предали австралийците по време на амнистията

Австралийците са предали 51 000 противозаконни оръжия по време на тримесечна прошка, която завърши през днешния ден, оповестява Ройтерс.

Според премиера на страната Малкълм Търнбул амнистията е помогнала за предотвратяването на всеобщи убийства като това в Лас Вегас.

На управляващите са предадени разнообразни оръжия - от пушки от XIX век до ръчни противотанкови гранати.

 26 хиляди огнестрелни оръжия предали австралийците по време на амнистията
26 хиляди огнестрелни оръжия предали австралийците по време на амнистията

Според полицията в Австралия има към 260 000 противозаконни оръжия

Оръжията, представляващи към 1/5 от всички противозаконни оръжия в страната, са събрани по време на втората прошка в Австралия от най-голямото кръвопролитие , при което стрелец умъртви 35 души на остров Тасмания през 1996 година

Оттогава в Австралия не е имало всеобща пукотевица , защото консервативното държавно управление забрани всички полуавтоматични оръжия още през 1996 година, а също по този начин наложи по-засилени инспекции при закупуването на оръжие.

Събраните през тази година оръжия при амнистията ще бъдат унищожени. Тези, които към момента нелегално имат огнестрелни оръжия, могат да влязат в пандиза. Правителство упорства за по-тежки санкции за трафик на оръжие.

Всяко едно от тези 51 000 оръжия е можело да бъде употребявано, можело е да бъде употребявано при закононарушение, при което да бъдат убити австралийци - в този момент това не може да се случи, сподели Търнбул пред публицисти в Сидни.

Според премиера нападателят от Лас Вегас е нямало да може да събере толкоз доста оръжия, в случай че е живеел в Австралия.

По-рано управляващите на Съединени американски щати оповестиха, че Стивън Падок в продължение на десетилетия е събрал десетки оръжия.

Амнистията влезе в действие от 1 юли . Тя имаше за цел справяне с растящата опасност от тероризъм и вноса на оръжие в страната.

В Австралия е нелегално да се има нерегистрирано оръжие. Хванатите с оръжие след приключването на амнистията могат да бъдат санкционирани с 225 000 американски $ и до 14 година затвор.

Според полицията в Австралия има към 260 000 противозаконни оръжи я, употребявани от проведената престъпност и при терористични офанзиви.

Австралийците върнаха 643 726 огнестрелни оръжия през 1996 и 1997 година след убийството на 35 души в тасманийския град Порт Артур.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР