Австралийското правителство съобщи, че ще похарчи 500 милиона австралийски долара

...
Австралийското правителство съобщи, че ще похарчи 500 милиона австралийски долара
Коментари Харесай

Австралия ще спасява Големия бариерен риф

Австралийското държавно управление заяви, че ще похарчи 500 милиона австралийски $ (380 милиона щатски долара) през идващите години за възобновяване и запазване на Големия бариерен риф, съобщи DPА.

Средствата ще бъдат употребявани за възобновяване на кораловия риф, възстановяване на качеството на водата, битка с вредители и увеличение на устойчивостта на коралите към по-високи температури и ярка светлина.

Най-голямата в света система от коралови рифове, с повърхност по-голяма от тази на Италия, е една от екосистемите с най-голямо биоразнообразие в света и дом на милиони морски форми на живот. През последните години тя страда от настъпление на тип морски звезди, прочут с името "трънен венец ", от окисление на океана и от събитие, при което коралите се избелват в следствие от високите температури.



"Рифът поддържа 64 000 работни места, донася на стопанската система над 6 милиарда $ и притегля над два милиона гости годишно ", съобщи през днешния ден в ефира на австралийската телевизия ABC министърът на околната среда Джош Фрайденбърг.



"Това е естествена, национална и интернационална икона и точно по тази причина сме решени да я запазим за бъдещите генерации ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР