Австралийското правителство предлага да позволи на шпионите да използват смъртоносна

...
Австралийското правителство предлага да позволи на шпионите да използват смъртоносна
Коментари Харесай

Австралия разширява лиценза за убиване за шпионите си

Австралийското държавно управление предлага да разреши на шпионите да употребяват смъртоносна мощ против всеки, който би могъл да заплаши разследваща интервенция , като дава на организацията си за шпионски интервенция повече автономност на задачи в чужбина, оповестява " Ройтерс ".

Австралийското законодателство понастоящем разрешава на сътрудници, изпратени в чужбина, да употребяват смъртоносна мощ за самоотбрана , да пазят живота на други сътрудници или да пазят тези, които работят с държавното управление на Канбера.

" Промените ще значат, че офицерите ще са в положение да пазят по-широк кръг от хора и да употребяват рационална мощ, в случай че някой съставлява риск за интервенция ", разяснява външният министър Марис Пейн.

Така да вземем за пример, измененият закон ще разрешил на сътрудниците на Австралийската загадка разследваща работа - ASIS да употребяват смъртоносна мощ за отбрана на лица, като заложници, по време на задачи в чужбина , изясни тя. Изменението е належащо заради повишените рискове, пред които са изправени сътрудниците .

" Нашите чиновници от ASIS ч есто работят на рискови места, в това число и в бойни условия, с цел да защитят Австралия и нашите ползи ", сподели тя.

Австралия, съдружник на Съединени американски щати, изпрати бойци в Афганистан и Ирак, е подложена на вероятни офанзиви на бойци както вкъщи, по този начин и в задграничните посолства. Според държавен източник австралийските сътрудници, работещи по новия закон , ще имат сходни пълномощия , с които разполагат разследващите чиновници, работещи за други западни организации за шпионаж.

Говорител на опозиционната лейбъристка партия не отговори неотложно на искане за коментар в четвъртък, макар че партията до момента поддържа сходни промени в региона на сигурността.

Парламентарната комисия и генералният контрольор по разузнаването и сигурността ще запазят надзора си върху разпоредбите на ASIS по отношение на потреблението на оръжия и мощ, добави Пейн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР