Австралийското правителство наложи финансови санкции на 110 лица във връзка

...
Австралийското правителство наложи финансови санкции на 110 лица във връзка
Коментари Харесай

И Австралия наложи нови санкции на Русия

Австралийското държавно управление наложи финансови наказания на 110 лица във връзка със събитията в Украйна, в това число на 34 представители на ДНР и ЛНР, се споделя в публично изказване, оповестено на страницата на австралийския външен министър Марис Пейн.

" Тези лица са нарушили суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, като са открили властта си над райони в Украйна без разрешението на украинските управляващи ", се споделя в изказването.

В листата на глобените лица са включени и 76 членове на Държавната дума на Русия, в допълнение към тези, които са били глобени по-рано.

" Някои от тези спомагателни лица гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, призоваваща президента Путин да признае Донецк и Луганск за самостоятелни страни, а болшинството поддържа ратификацията на двата контракта за другарство, съдействие и взаимопомощ с тях ", съобщи австралийският външен министър в изказване.

Както беше обявено по-рано, в същия лист бяха добавени повече от 20 министри на Донецката национална република и 15 министри на Луганската национална република. В листата са включени още заместник-председателят на Държавната дума Александър Жуков, депутатите Ирина Ярова, Елена Ямполска, Владислав Третяк, Дмитрий Певцов, Анна Кузнецова и други

Според уеб страницата на австралийската организация за външна политика Австралия е оповестила наказания против 812 лица и 47 организации и организации в отговор на събитията в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР