Австралийският стартъп „Hypersonix Launch Systems“ планира да създаде хиперзвуков космически

...
Австралийският стартъп „Hypersonix Launch Systems“ планира да създаде хиперзвуков космически
Коментари Харесай

Австралийски стартъп прави "космически самолет" с 3D принтер

Австралийският стартъп „ Hypersonix Launch Systems “ възнамерява да сътвори хиперзвуков " галактически аероплан " с водородно гориво, който ще може да изпраща дребни спътници в околоземна орбита. Освен че се пробва да направи пробив в промишлеността, като сътвори първия галактически транспортен съд без въглеродни излъчвания, „ Hypersonix “ възнамерява да построи множеството от частите, в това число мотора, благодарение на усъвършенствани 3D принтери в Университета в Сидни.

Построяването на подобен галактически транспортен съд стана допустимо с помощта на скока в технологиите за 3D принтиране, които към този момент разрешават комбинирането на нови топлоустойчиви и трайни сплави и огъването им в комплицирани съставни елементи за скрамджет мотор.

" Можем да сътворяваме форми и дизайни в 3D, които в никакъв случай не сме могли да създадем преди. Това е изцяло нов метод за произвеждане на металургични материали ", изяснява професор Саймън Рингер от Университета в Сидни, който ще оказва помощ на стартъпа.

Рингер изяснява още, че с 3D принтерите в кампуса Дарлингтън на Университета в Сидни е допустимо да се комбинират детайли от периодическата таблица в нови сплави. Тези сплави от своя страна могат да имат свойства, потребни за аерокосмическата промишленост, като да вземем за пример " високотемпературна здравина ".

„ Hypersonix “ чака да извърши първия полет на триметровия тестов галактически транспортен съд още през 2023 година Ако пробата е сполучлив, това ще бъде първият летящ галактически транспортен съд, отпечатан на 3D принтер, и първият, който употребява водородно гориво, при което се отделя единствено водна пара като непряк артикул.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР