Австралийският сенатор Мехрийн Фаруки води протести в националния парламент, призовавайки

...
Австралийският сенатор Мехрийн Фаруки води протести в националния парламент, призовавайки
Коментари Харесай

Въпроси и отговори: Австралийският сенатор Мехрийн Фаруки казва, че няма да „мълчи“ за Газа

Австралийският сенатор Мехрийн Фаруки води митинги в националния парламент, призовавайки за преустановяване на огъня в спора Израел-Газа.

Като заместник-лидер на австралийските Зелени, Фаруки споделя, че внася „ митингите на народа в Народното събрание “.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Австралийски износът на оръжие за Израел на фокус измежду правосъдно дело, митинги в пристанищата Австралиец, който издаде сигнал за хипотетични военни закононарушения в Афганистан, е изправен пред съда Задържаните излизат на независимост след „ решението, изменящо живота “ на Австралийския висш съд края на списък

С 11 сенатори Зелените образуват част от кръстосаната пейка в горната камара на Австралия, само че апелите на партията за преустановяване на огъня се опълчват на лявоцентристкото лейбъристко държавно управление на Австралия, водено от премиера Антъни Албанезе.

Правителството на Албания направи дребна смяна в позицията си, откакто се въздържа от гласуването на Общото заседание на Организация на обединените нации, призоваващо за филантропично помирение предишния месец.

Ал Джазира беседва с Фаруки за поддръжката за преустановяване на огъня в Австралия и какъв капацитет тя вижда за смяна в позицията на австралийското държавно управление.

Това изявление е редактирано за дължина и изясненост.

Ал Джазира: Зелените приканиха за гласоподаване на преустановяване на огъня в Сената на Австралия. Какво сега пречи на провеждането на гласоподаване?

Мехрийн Фаруки: Зелените в действителност упорстваха за гласоподаване в Сената, призовавайки за преустановяване на огъня, само че както лейбъристкото държавно управление, по този начин и либерално-националната съпротива се причислиха към опълчват му се. Това демонстрира какъв брой жестоко те пренебрегват зверствата, осъществени в Газа.

Морално банкрутиралите съществени партии биха желали да запазим безмълвие, с цел да не се разкрие страхливостта им. Но австралийските Зелени и аз няма да млъкнем и да седим безшумно в Народното събрание, до момента в който държавното управление излиза с патетични изявления по съществени въпроси по отношение на справедливостта за Палестина.

Ал Джазира: Вие и вашите сътрудници от Зелените проведохте митинги в австралийския Сенат, в това число протест на времето за въпроси – какво ви накара да предприемете тези дейности?

Мехрийн Фаруки: Гордо водех митинга на Зелените в Сената, призоваващ за преустановяване на огъня и протест на времето за въпроси. Знам, че приказваме от името на толкоз доста в общността.

Без извинения ще продължа да употребявам парламентарната си платформа, с цел да приканвам за преустановяване на огъня, завършек на окупацията на Палестина и правото на палестинците на самоопределяне.

За мен няма смисъл да сме тук, в Народното събрание, в случай че мълчим във времена на такава сериозна неправда. Трябва да ставаме все по-шумни и по-шумни.

Ал Джазира: Смятате ли, че позицията на австралийското държавно управление по отношение на филантропичното помирение отразява австралийския народ?

Мехрин Фаруки: Да не се причисли към голямото болшинство народи в апела за помирение беше извънредно позорна и срамна позиция за австралийското държавно управление.

Призивът за филантропично помирение е абсолютният най-малко и те даже не могат да създадат това.

Десетки хиляди хора маршируваха из Австралия всеки уикенд от началото на офанзивите против Газа, настоявайки за мир в района и изисквайки австралийското държавно управление да призове Израел за преустановяване на огъня.

Решението да се пренебрегват хиляди и хиляди палестински и съюзнически гласове демонстрира цялостното неуважение на австралийското държавно управление към самите хора, които им повярваха, когато ги избраха.

Хората няма да не помнят това изменничество. Историята няма да огледа с положително око на дейностите на държавното управление.

Ал Джазира: До каква степен австралийското държавно управление взе участие във войната на Израел в Газа? Възможно ли е членовете на австралийското държавно управление евентуално да бъдат държани виновни за това присъединяване?

Мехрийн Фаруки: Австралия има една от най-секретните покупко-продажби с оръжия в света, само че знаем, че стотици военни колета са били изнесени за Израел през последното няколко години.

Що се отнася до мен, страната ни има пръст в кървавото кръвопролитие на повече от 10 000 души и пораства.

Израел прави военни закононарушения и подлага палестинците на групово наказване. Австралийското държавно управление би трябвало неотложно да спре военния експорт за Израел.

Но по-важното е, че Австралия е една от дребната група западни страни, които не престават да защищават Израел от каквато и да е отговорност, освен за тази инвазия в Газа, само че и през всичките 75 години на окупацията на Палестина.

Не е изненада, че Израел се държи толкоз чудовищно, когато знае, че държавните управления на страни като Австралия ще ги поддържат, без значение какъв брой брутални и подтиснически са.


Ал Джазира: Зелените имат 11 места в Сената на Австралия. Какво могат да създадат Зелените от тази позиция във връзка с присъединяване на Австралия в този спор?

Мехрийн Фаруки: Зелените внасят в Народното събрание гласовете на болшинството от хората, призоваващи за правдивост и мир в Австралия. Това е мощно по доста способи. Това демонстрира на обществото, че има някой на най-високия пост в страната, който ги чува и има смелостта да заеме кардинална позиция. Знаят, че някой е с тях. Той също по този начин поддържа натиска върху държавното управление да призове за преустановяване на огъня и завършек на противозаконната окупация на Палестина от Израел.

Както милиони хора по света, аз съм ужасяващ от неналичието на отчетност за Израел. Да не се приканва за преустановяване на огъня, до момента в който хиляди деца биват избивани в Газа, е безсърдечно и срамно. Нашето държавно управление може да е съизвършител, само че хората са на страната на справедливостта за Палестина.

Марширувам един до друг с десетки хиляди хора по улиците в Австралия и приказвам на тези митинги.

Беше време митингите на тези хора да бъдат импортирани в Народното събрание, тъй че държавното управление да бъде насила да отговори на апелите им по един или различен метод.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР