Австралийският премиер Скот Морисън потвърди, че Австралия ще последва примера

...
Австралийският премиер Скот Морисън потвърди, че Австралия ще последва примера
Коментари Харесай

Австралия потвърди дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри в Пекин

Австралийският министър председател Скот Морисън удостовери, че Австралия ще последва образеца на Съединени американски щати в провеждането на дипломатически протест на идните Зимни олимпийски игри в Пекин , като означи, че решението " не е изненадващо ", съобщи ДПА.

Морисън уточни различията сред Пекин и Канбера като причина за протеста, в това число " безпокойствата на Китай по отношение на нашето законодателство за задгранична интервенция или разпоредбите за задгранични вложения ", както и рецензията му към решението на Австралия да придобие нуклеарни подводници.

Говорейки пред кореспонденти в Сидни, Морисън означи, че Австралия също по този начин е изразила безпокойствие по отношение на " злоупотребите с правата на индивида в Синцзян и доста други въпроси " и е била разполагаем, с цел да ги разиска с Китай, " само че китайското държавно управление непрекъснато не приемаше тези благоприятни условия да се срещнем по тези въпроси. "

Австралийският министър председател също по този начин удостовери, че австралийски спортисти ще вземат участие в игрите.

" Не е изненадващо... че австралийски държавни лица, затова, няма да отидат в Китай за тези игри. Австралийските спортисти обаче ще го създадат. Австралия е огромна спортна нация и аз доста деля проблемите на спорта и тези други политически проблеми. Това са проблеми сред две държавни управления. "

Китайското посолство в Австралия акцентира в изказване, че дипломатическият протест " опонира на обществено изразените му упования за възстановяване на връзките сред Китай и Австралия ", като упреква Канбера за положението на нещата.

" Както всички знаем, виновността за актуалното усложнение в връзките сред Китай и Австралия е напълно лежи върху австралийската страна. Китай още веднъж приканва австралийската страна да предприеме на практика ограничения за основаване на удобни условия за възстановяване на двустранните връзки ", се споделя в изказването.

Посолството също по този начин пожела шанс на австралийските спортисти на игрите, като добави: " Успехът на Австралия на Зимните олимпийски игри в Пекин зависи от представянето на австралийските спортисти, а не от наличието на австралийски публични лица и политическите позиции на някои австралийски политици. "

В понеделник Съединени американски щати оповестиха, че администрацията на президента Джо Байдън няма да изпраща дипломатически или публични представители на Олимпиадата в Китай поради нарушавания на човешките права, решение, остро подложено на критика от Пекин.

Вашингтон би трябвало да спре да политизира спорта, настоя представителят на външното министерство през вчерашния ден в Пекин, обещавайки " решителни контрамерки ".

Китай беше подложен на рецензии за хипотетични нарушавания на правата на индивида, в това число отношението му към малцинства като уйгурите и тибетците и потискането на придвижването за народна власт в Хонконг.

Зимните игри ще се проведат от 4 до 20 февруари идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР