Австралийският премиер обвини в сряда ограничените доставки на ваксини от

...
Австралийският премиер обвини в сряда ограничените доставки на ваксини от
Коментари Харесай

Австралия е разочарована от Европа заради бавния темп на ваксинацията

Австралийският министър председател упрекна в сряда лимитираните доставки на ваксини от Европа за възпрепятстване напъните за имунизация против в страната му, заяви Франс прес.
Властите в Канбера са изправени пред възходящо публично отчаяние от бавното развиване на процеса, съобщи БГНЕС.
Скот Морисън съобщи, че дефицитът на ваксини и " строгият надзор на износа ", въведен от Европейската комисия, са довели до това, че Австралия е получила едвам 700 000 от контрактуваните 3,8 милиона дози от имунизацията .
 Свободно пътешестване сред Австралия и Нова Зеландия от 19 април Свободно пътешестване сред Австралия и Нова Зеландия от 19 април
От 19 април Нова Зеландия анулира наложителното слагане под карантина след пътувания от и до Австралия, взеха решение управляващите в страната дн...
Неговото държавно управление, което беше похвалено за сполучливото преодоляване на епидемията от ковид, изостава надалеч от графика си за разпространяване на ваксини.
Първоначално то се ангажира да приложи четири милиона дози до края на март, само че вместо това е съумяло да направи към 920 000 имунизации до сряда – което провокира възходяща рецензия, на която Морисън се опита да отговори на небрежно проведена конференция.
" 3,1 милиона ваксини не са пристигнали в Австралия - това е просто елементарен факт ", сподели той. " Това не е спор. Не е спор. Не е мотив. Не е конфликт. Това е просто факт. "
Австралия е получила към 870 000 дози от имунизацията Pfizer / BioNTech, която ползва на намиращите се на предната фронтова линия в битката против пандемията. Властите разчитаха на импортирани и създадени на локално равнище ваксини на AstraZeneca, с цел да покрият по-голямата част от популацията.
Проблемът обаче се появи предишния месец, когато Италия блокира износа на 250 000 дози AstraZeneca, до момента в който се бореше да се оправи със мощната коронавирусна рецесия вкъщи - закъснение, което държавното управление на Морисън упорства, няма да повлияе на цялостния проект за имунизиране.
 Бризбън влиза в строга карантина поради 7 нови случая на ковид Бризбън влиза в строга карантина поради 7 нови случая на ковид
Австралийският град Бризбън вкарва нова тридневна карантина поради локално огнище на ковид, при което са открити седем новоза...
Широкото разискване в цяла Европа по отношение на износа на ваксини, когато страните от Европейски Съюз се борят да овладеят разпространяването на вируса, също задържа доставките. Морисън съобщи в сряда, че през нощта е бил укротен от изказвания на чиновници на Европейски Съюз, че настояванията за експорт на AstraZeneca се обработват.
Той сподели, че към момента чака отговор на Европейски Съюз на незабавна молба един милион от австралийските дози AstraZeneca да бъдат пренасочени към прилежаща Папуа Нова Гвинея, която е изправена пред тревожното повишаване на случаите на COVID-19.
В началото на пандемията Морисън се похвали, че Австралия ще бъде " в предната част на опашката " за ваксини след голям брой покупко-продажби с AstraZeneca, Pfizer и Novavax.
Но публичното неодобрение от действителното състояние провокира замяна на остри изречения предходната седмица сред държавното управление на Морисън и държавните чиновници, натоварени с администрирането на програмата.
" Скот Морисън би трябвало да спре да се преструва, че няма напън. Ваксинациите са нашият билет за нормализиране - държавното управление би трябвало да продължи напред ", сподели водачът на опозицията Антъни Албанезе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР