Австралийският премиер Антъни Албанезе през февруари каза, че подкрепя призива

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе през февруари каза, че подкрепя призива
Коментари Харесай

Байдън обмисля искането на Австралия за връщането на Асандж в родината

Австралийският министър председател Антъни Албанезе през февруари сподели, че поддържа апела на Долната камара на Народното събрание за връщане на Асандж, който е австралийски жител, в Австралия.

Американските управляващи желаят Асандж да бъде екстрадиран от Англия в Съединени американски щати, където той е търсен за престъпни закононарушения, свързани с публикуването в " Уикилийкс " на голямо количество поверителни американски военни записи и дипломатически грами, написа Българска телеграфна агенция.

Преди две седмици английски съд позволи на Джулиан Асандж още веднъж да апелира екстрадицията си в Съединени американски щати. Адвокатите на американската страна настояват, че Асандж е съден " за безсистемно " разгласяване на имената на източници, а не поради политическите си възгледи.

Основателят на " Уикилийкс " въпреки всичко получи късмет да продължи битката си против своята екстрадиция в Съединените щати, откакто Висшият съд в Лондон постанови, че Съединени американски щати би трябвало да дадат повече гаранции за сигурността му, съобщи Ройтерс.

Организация на обединените нации се обърна с апел към управляващите на Острова да не го екстрадират, с цел да не бъде подложен на изтезания в Съединени американски щати.

Поддръжници на австралиеца по целия свят проведоха демонстрации и протестни акции в негова отбрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР