Австралийският премиер Антъни Албанезе обеща да работи конструктивно с Китай,

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе обеща да работи конструктивно с Китай,
Коментари Харесай

Австралия обеща да „работи конструктивно с Китай“

Австралийският министър председател Антъни Албанезе даде обещание да " работи градивно " с Китай, до момента в който двете страни се стремят да размразят ледените връзки.


Албанезе приказва при откриването на Китайското интернационално ревю за импорт (CIIE) в Шанхай в първия цялостен ден от високопоставено държавно посещаване в най-големия търговски сътрудник на страната му.

„ Конструктивният стопански ангажимент сред страните оказва помощ за построяването на връзки... ето за какво държавното управление, което управлявам, ще продължи да работи градивно с Китай “, сподели Албанезе.

Премиерът ще прекара четири дни в Китай, разделяйки времето си сред Шанхай и Пекин.

Това е първото сходно посещаване на австралийски водач от седем години, като двете страни се стремят да поправят нещата след дипломатически спор, който засегна милиарди долари в търговията.

Администрацията на Албанезе търси по-приятелски връзки с Китай, като в същото време се опълчва на възходящото въздействие на Пекин в Тихия океан.


Премиерът съобщи, че развиването на Азиатско-тихоокеанския район е „ лещата, през която виждаме толкоз доста от бъдещето “, добавяйки, че „ връзките на Австралия с Китай са основна част от всичко това “.


Той приветства „ зрелите връзки “ сред Пекин и Канбера, „ задвижвани от допълващия се темперамент на нашите стопански системи “.

Китайското външно министерство заяви, че Албанезе ще се срещне с китайските водачи и ще " обмени задълбочени отзиви по двустранни въпроси, както и по интернационалните и районни въпроси от общ интерес ".

„ Здравите и постоянни връзки сред Китай и Австралия са в сходство с фундаменталните ползи на двете страни и нации “, сподели представителят на министерството Ван Уенбин.

Голям търговски панаир

Албанезе беше измежду шепата държавни глави, присъстващи на откриването на CIIE, събитие, рекламирано от Пекин като значима платформа за интернационално икономическо съдействие, макар че задгранични бизнес групи се оплакаха, че генерираните от него покупко-продажби нямат наличие.

Организаторите споделят, че повече от 3400 изложители ще вземат участие в шестото годишно ревю CIIE, което ще продължи до 10 октомври и е първото издание на панаира, което ще се организира, откакто Китай смекчи строгия надзор на пътуването по отношение на пандемията.

Това идва и на фона на отслабването на доверието на задграничния бизнес във втората по величина стопанска система в света, като американските и европейските търговски камари предизвестиха през последните месеци, че компаниите от ден на ден се стремят да реалокират вложенията надалеч от Китай.

Премиерът Ли Цян сподели пред гостите на ревюто в неделя, че Китай се е заел да отвори и усили достъпа до пазара за интернационалните вложители.

„ Китай откровено желае да работи с други страни, с цел да се срещнем между тях и да реализираме взаимни достижения на огромна сцена на неприкритост “, съобщи Цян при откриването на ревюто. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР