Австралийският министър-председател Скот Морисън заяви, че австралийският самолет си е

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън заяви, че австралийският самолет си е
Коментари Харесай

Скот Морисън: Австралийският самолет си е вършел работата

Австралийският министър-председател Скот Морисън съобщи, че австралийският аероплан си е правил работата, когато е бил подложен в заплаха с лазер от китайския транспортен съд , оповестяват от Агенция Ройтерс. Морисън отхвърли изказванията на Пекин, че самолетът се е доближил прекомерно покрай плавателния съд.

Патрулиращият аероплан засякъл лазер, предаван от китайския транспортен съд. Австралия разгласява фотоси на плавателни съдове, които се движат наоколо до нейните териториални води.

" Нашите разследващи самолети имат право да се движат в нашата икономическа зона и да следят хората . ", сподели Морисън. Той добави, че е отчаян от обстоятелството, че самолета е бил изложен на заплаха.
 Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание
Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание

Китайски боен транспортен съд е насочил лазер към австралийски аероплан

Китайският боен транспортен съд и амфибният транспортен док са плавали в Арафурско море, сред Нова Гвинея и Австралия, а след това са се насочили през Торесовия пролив, оповестяват от Австралийското министерство на защитата.

Според Пекин корабите имат цялостно право да бъдат в интернационалните води.

Китайският министър на защитата, съобщи, че самолетът е пуснал сонобуй, който може да засече подводници и е летял прекомерно близо до конвоя. Той дефинира това като провокация.

Според данните на МО австралийският аероплан не се е доближавал прекомерно покрай корабите. Той е бил на нужната отдалеченост, с цел да инспектира плавателните съдове. Скот Морисън показа, че екипажът на самолета си е правил работата и изиска пояснение от Китай.

Министър-председателят разгласи, че Австралия ще закупи дронове и хеликоптери на стойност 804 милиона австралийски $, с цел да наблюдават сигурността в района.

Морисън добави, че Китай не споделя задачите на Австралия в Антарктика, а единствено желае да експлоатира ресурсите на района. Той добави, че би трябвало да се гледа освен националния интерес, само че и международния интерес и това прави приоритет опазването на околната среда.
 Австралия желае цялостно следствие на случая с лазер от китайски транспортен съд
Австралия желае цялостно следствие на случая с лазер от китайски транспортен съд

Канбера е възмутена от " рисковото и неразумно деяние " на Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР