Австралийският милиардер Клайв Палмър ще строи Титаник II. Милиардерът със

...
Австралийският милиардер Клайв Палмър ще строи Титаник II. Милиардерът със
Коментари Харесай

Отложен преди 10 години проект за Титаник II на стойност $1 милиард, стартира отново

Австралийският милиардер Клайв Палмър ще строи Титаник II. Милиардерът със положение от 4,2 милиарда $ заприказва за тази своя фантазия преди съвсем десетилетие, като показа концепцията си на конференция в лондонския хотел Ritz. Проектът беше отсрочен, а през 2018 г.а обновен и още веднъж спрян, заради пандемията от Covid-19 и така нататък

Сега милиардерът е по-решен и по-богат от всеки път най-сетне да накара кораба на фантазиите си да отплава. Ентусиазираният милиардер има проект, който включва обезпечаване на корабостроителница за строителството на кораба при започване на идната година. Бъдещият транспортен съд ще бъде моделиран по модела на истинския морски шедьовър и ще започва първото си корабоплаване от Саутхемптън до Ню Йорк през юни 2027 година Това ще бъде 56 000 тонен транспортен съд, който ще коства сред 500 милиона и 1 милиард $, споделя luxurylaunches.com.

За съпоставяне суперяхтата на съветския олигарх Алишер Усманов за 800 милиона $ Dilbar е една от най-големите в света с размер от 16 000 тона. Както стана ясно планът Титаник II ще бъде три пъти по-голям от него.
 Круизният транспортен съд, който плава към света през последните 20 години. Колко костват жилищата на борда?
Круизният транспортен съд, който плава към света през последните 20 години. Колко костват жилищата на борда?

Той обикаля света с почти 150 пътуващи фамилии

Според информацията Титаник II ще е имитация на истинския Titanic с девет палуби, същия интериор и оформление на кабината като оригинала, бална зала, плувен басейн и турски бани, съгласно Tatler.

" Разликата с оригинала ще е, че Титаник II ще разполага с всички модерни улеснения, с технологии от 21-ви век и най-новите системи за навигация и сигурност ",заявиха от компанията. Новият дизайн на кораба демонстрира 835 кабини, разграничени като 383 в първа класа, 201 във втора и 251 в трета.

Оригиналната столова, първокачествен салон за хранене, огромна бална зала, гимнастически салон, корт за скуош и казино ще бъдат част от новия транспортен съд - всичко това ще накара туристите да се пренесат в аристократичния свят на героите Джак Доусън и Роуз.

Палмър стана милиардер през 2019 година Той се занимаваше с няколко бизнеса като недвижими парцели през 80-те години на предишния век до света на минното дело. Палмър притежаваше Queensland Nickel и Palmer Nickel and Cobalt Refinery. Магнатът притежаваше и яхта на стойност 40 милиона $, наречена " Австралия ", която разполага с джакузи, огромен апартамент, столова и два бара.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР