Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един

...
Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един
Коментари Харесай

Картографираха имунната реакция към Covid-19

Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия ковид на един от първите пациенти с ковид в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Изследването е значим стадий към създаването на ваксина и лекуване.

Препоръки на СЗО за домашно лекуване на зaболели от COVID-19

С новия ковид се заразиха повече от 182 260 души по света, като умрелите са 7165. Макар и множеството от инфектираните да са единствено с леки признаци, при 20% от случаите заболяването е тежка или сериозна. Смъртността от нея е към 3,4%.

Докато експертите бързат да разработят ваксина, учените от института по заразни заболявания и имунитет "Пит Дохърти ", се заеха да изучат вируса. Те изследваха кръвни проби от жена на 40 години и откриха, че имунната система реагира на ковид по същия метод, по който се бори с грипа. Резултатите дават опция на експертите да схванат за какво някои пациенти се възвръщат, а други развиват съществени дихателни проблеми.

Германски институт: Пандемията от ковид ще затихне до две години

"Хората могат да употребяват методите ни, с цел да схванат имунната реакция на по-големи групи с COVID-19 и да схванат какво липсва при тези с съдбовен излаз " - сподели Катрин Кедзиерска, професор по микробиология и имунология от университета в Мелбърн.

Наблюдавайки имунната реакция на пациентката, учените са съумели тъкмо да предвиждат по кое време тя ще се възвърне. Така и е станало.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР