Австралийски сърфисти казват, че са се „обединили“, докато са се изгубили в морето, и хвалят индонезийското спасяване

...
Четирима австралийски сърфисти, които бяха спасени след 38 часа в
Коментари Харесай

Четирима австралийски сърфисти, които бяха спасени след 38 часа в морето, говориха публично за първи път след чудодейното си спасяване, като благодариха на участващите в операцията, докато издирването продължава за още един човек, който все още е в неизвестност.

Австралийците Стеф Уейс, Уил Тийгъл, Джордан Шорт и Елиът Фут и двама неназовани индонезийски граждани бяха открити да се носят на дъските си за сърф във вторник сутринта. Те бяха изчезнали в неделя край бреговете на Суматра в западна Индонезия, след като лодката им беше ударена от буря.

Според семействата им четиримата австралийци са били на сърф пътуване в Индонезия, за да отпразнуват 30-ия рожден ден на Фут. Един индонезиец сред групата остава в неизвестност.

„Наистина сме щастливи да се върнем на сушата сега, сухи, хидратирани, нахранени, отново с нашите приятели“, каза Фут във видео, предоставено на CNN от говорител на семействата. Видеото показва и четиримата австралийци, седнали на открито, заобиколени от зеленина, някои все още носят бански.

Фут благодари на индонезийското и австралийското правителства за координирането на спасителните усилия и на приятелите на групата за участието в издирването.

„Имаше някои моменти, в които бяхме доста нервни и не знаехме какъв ще бъде резултатът, но просто се обединихме“, добави той.

Той похвали другите сърфисти за това, че са „толкова силни“, описвайки загубеното им време в открития океан като ефективно без спорове между членовете. „Всеки един момент те просто знаеха какво да правят, ние просто поемахме отговорност и се следвахме един друг“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР