Австралийската полиция повдигна обвинения в убийство срещу Ерин Патерсън -

...
Австралийската полиция повдигна обвинения в убийство срещу Ерин Патерсън -
Коментари Харесай

Смъртоносното натравяне след обяд: Повдигнаха обвинения на жената, сервирала свинско с гъби

Австралийската полиция повдигна обвинявания в ликвидиране против Ерин Патерсън - дамата, сервирала обяд, довел до гибелта на трима души от хипотетично отравяне с гъби. Полицията удостовери, че 49-годишна жена е била упрекната в три убийства и в опит за ликвидиране, откакто е била задържана в четвъртък сутринта, написа Си Ен Ен.

Патерсън е била задържана в дома ѝ в град Леонгата в Южна Виктория. Инспектор Дийн Томас разказа обвиняванията като „ идната стъпка “ в дълго следствие.

Жената твърди, че случилото се е случай, нейното здраве не е наранено

„ Не мога да се сетя за друго следствие, което да е генерирало такова равнище на медиен и публичен интерес, освен тук във Виктория, само че и на национално и интернационално равнище “, сподели той в изказване, оповестено от полицията на Виктория.

„ Мисля, че е изключително значимо да имаме поради, че в основата на това трима души са изгубили живота си “, прибавя Томас.

Ерин Патерсън сервира свинско с гъби в края на юли на някогашните си свекъри и сестрата и брачна половинка на свекърва си, които са били посетители в дома ѝ. Само няколко дни след храненето някогашната ѝ свекърва – 70-годишната Гейл Патерсън, нейната сестра – 66-годишната Хедър Уилкинсън, и 70-годишният брачен партньор на Гейл – Дон, умират в болница.

Домакинята поканила някогашните си свекъри, а гъбите купила от супермаркет и азиатски магазин

Четвъртият гостенин - 68-годишният Иан Уилкинсън, бе в сериозно положение в болница и съгласно известията се нуждаеше от чернодробна трансплантация, само че се възвърне и бе изписан през септември.

Ерин Патерсън преди този момент отхвърли да е направила нещо неправилно, като сподели на локалните медии, че не е имала визия, че гъбите, които е употребила в рецептата, са рискови.

„ Сега съм унищожена от мисълта, че тези гъби може да са съдействали за заболяването, от която страдат моите близки. Наистина желая да повторя, че нямах безусловно никаква причина да контузвам тези хора, които обичах “, сподели Ерин Патерсън в изказване, обещано на полицията.

В същото изказване тя твърди, че е купила гъбите, употребявани в ястието, от два обособени магазина.

Когато новините за следствието се появиха при започване на август, контрольор Дийн Томас сподели, че Патерсън е обвинена, тъй като тя е приготвила храната и е единственият възрастен на обяда, който не се е разболял.

Домакинята поканила фамилията на някогашния си брачен партньор и сервирала ястието

Симптомите, които са имали гостите на Патерсън, подхождат с отравяне от смъртоносни гъби (Amanita phalloides), сподели Томас през август, макар че към момента не са оповестени токсикологични отчети, които да демонстрират какво тъкмо са консумирали.

Той сподели, че Ерин Патерсън се е разделила със брачна половинка си Саймън, чиито родители са умряли след храненето, само че разказва връзките им като „ другарски “.

След задържането следствието продължава, оповестиха от полицията.

„ Знам, че хората без подозрение ще имат доста въпроси без отговор по този случай, само че приканвам хората да бъдат изключително деликатни към ненужните спекулации и да не споделят дезинформация “, прикани Томас в изказването, оповестено от полицията на Виктория.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР