Жена се бори за живота си, след като тя и партньорът й паднаха на 33 фута от средновековна стена в Хърватия, представена в „Игра на тронове“

...
Австралийска двойка падна на 33 фута от средновековна стена в
Коментари Харесай

Австралийска двойка падна на 33 фута от средновековна стена в Дубровник, докато е била в нетрезво състояние, полиция каза.

Стената и околността са включени в „Игра на тронове“ на HBO.

Жената има животозастрашаващи наранявания, които включват увреждане на мозъка, каза лекар пред местни медии.

Австралийска жена се бори за живота си, след като тя и нейният партньор паднаха на около 33 фута от средновековна стена в хърватския град Дубровник рано в събота сутринта, според съобщенията.

Двойката се подхлъзна и падна от стена между два ресторанта в Пиле, квартал в Стария град на Дубровник, около 2,35 ч. сутринта в събота, съобщиха хърватските медии.

Районът, който е близо до центъра на града, участва в множество сцени в сезон 2 и 3 на „Игра на тронове“ на HBO.

Двойката падна, когато жената, която е на 26 години, се облегна на партньора си, който е на 34 години, съобщава The Sydney Morning Herald .

Инцидентът изглежда е случаен, без индикации, че се е случило нещо криминално, каза Андрияна Бискуп, говорител на полицейското управление на Дубровник-Неретва, в изявление за местния новинарски канал Dubrovacka Televizija.

>

Тестовете с дрегер за алкохол показаха, че двойката е била под въздействието на алкохол, каза Бискуп, според новинарското издание.

Бискуп каза, че мъжът е имал показания за алкохол в кръвта малко над 0,2, докато на жената беше 0,3.

Според клиниката в Кливланд при тези нива човек може да изпита объркване, повръщане, сънливост или дори алкохолно отравяне, ако е над 0,3%.

Жената е била поставени в кома

Двойката е откарана в Общата болница в Дубровник, която е в района. Директорът на болницата д-р Мария Бекич каза пред местната медия Dubrovacki Vjesnik, че младата жена е в интензивно отделение в изкуствена кома.

Тя е с опасност за живота, добави Бекич, според изход.

Dr. Иван Бенчич, специалист по травма в болницата, каза, че жената е имала увреждане на гръбначния стълб и мозъка, както и фрактури на прешлените, според хърватската телевизия HRT.

„Ние я наблюдаваме постоянно и правим всичко възможно да се бори за живота си", каза той, според превод на The Herald. „Що се отнася до мъжа, той имаше много по-добро бягане от нея.“

Мъжът е претърпял операция на счупен крак, но е в стабилно състояние, каза Бекич, според Dubrovacki Vjesnik.

Полицейското управление на Дубровник-Неретва не отговори веднага на исканията на Insider за коментар.

В изявление, предоставено на Insider, говорител на Министерството на външните работи и търговията на Австралия каза, че предоставя консулска помощ на двамата австралийци.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР