Австралия ще депортира световния номер едно в света на тениса

...
Австралия ще депортира световния номер едно в света на тениса
Коментари Харесай

Австралия екстрадира Джокович, президентът на Сърбия се ядоса

Австралия ще депортира международния номер едно в света на тениса с претекста, че сърбинът не е извършил строгите условия за влизане в страната по време на пандемията и не е имунизиран.
Ноле не можа да даде документ за цялостна имунизация или здравно доказателство, че е освободен от ваксина по медицински аргументи. Тенисистът бе кацнал в Мелбърн, с цел да отбрани купата си от , само че в последна сметка няма да има тази опция:
" Правилата са правила и няма специфични случаи ", сподели министър председателят Скот Морисън, откакто беше отказана виза на Джокович и той беше арестуван на летище Туламарин в Мелбърн за една нощ.
34-годишният №1 в света отхвърли да каже дали е имунизиран, макар че неведнъж преди този момент е изразявал опозиция против имунизирането. Той се е заразявал с Ковид-19 най-малко един път!
Всички участници в първия шампионат от Големия шлем за 2022 година би трябвало да бъдат имунизирани против Ковид-19 или да имат документ за освобождение от ваксина по медицински аргументи, който ще бъде тестван от две групи от самостоятелни специалисти.
Австралийските гранични чиновници разпитаха спортната звезда и лишиха визата му, базирайки се на крах да " даде подобаващи доказателства, с цел да извърши условията за влизане ". Джокович бе арестуван на летището за една нощ и в последна сметка беше изместен на друго място в очакване на депортация.
В същото време, отводът от виза на Новак Джокович е напът да се трансформира в интернационален политически скандал.
" Цяла Сърбия е с теб и... нашите управляващи подхващат всички ограничения, с цел да завърши допустимо най-скоро това малтретиране на най-хубавия тенисист в света ", сподели президентът Александър Вучич след диалог с Джокович по телефона. " В сходство с всички стандарти на интернационалното обществено право, Сърбия ще се бори за Новак Джокович, ще търси правдивост и истина ".
Бащата на Джокович повтори този националистически звук, потвърждавайки, че синът му е бил " държан в плен в продължение на пет часа " на летището в Мелбърн и би трябвало да се върне вкъщи, с цел да го посрещне като воин.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР