Австралия реши окончателно - Новак Джокович се връща в Сърбия

...
Австралия реши окончателно - Новак Джокович се връща в Сърбия
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Белград: Сърбите очакват Джокович у дома

Австралия реши дефинитивно - Новак Джокович се връща в Сърбия и няма да играе на шампионата от Големия шлем. Специалният делегат на Българска национална телевизия в Белград Айше Сали стана очевидец на първите реакции след решението на съда в Белград.

В знак на поддръжка за Новак Джокович довечера изречението " Ноле, ти си гордостта на Сърбия! " ще бъде изписано на Белградската кула от 20 до 21 часа на фона на националния байрак.

Сърбия се подготвя да посрещне тенисиста като народен воин. Очаква се той да кацне на родна земя на следващия ден по обяд.

Този следобяд бащата на Новак Джокович - Сърджан, дойде в ресторанта в сръбската столица, само че отхвърли да даде коментар пред медиите. Той помоли да се цитира известието му до медиите, в което се споделя, че са разочаровани от решението на Федералния съд и от обстоятелството, че Новак би трябвало да напусне Австралия.

Тази заран президентът Вучич също разяснява тематиката. Каза, че се е чул с тенисиста и го чака на родна земя. Според него, случилото се е знак на политическа хайка.

Онези, които считат, че отстояват правила, единствено демонстрираха, че нямат правила. Те малтретираха най-хубавия тенисист в света 10-11 дни, с цел да му връчат решение, за което се знаеше от първия ден. Ако те незабавно бяха споделили, че неимунизирани не могат да влизат в Австралия, той нямаше да дойде. А по този начин той направи всичко, което трябваше, а по-късно стартира малтретиране в невъобразим мащаб, безусловно лов на вещици. Те мислят, че са унижили Джокович с това десетдневно малтретиране, само че унижиха себе си, а Джокович може да се върне в страната си с високо вдигната глава, сподели Александър Вучич, президент на Сърбия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР