Австралия обяви наводненията на източното си крайбрежие за национално бедствие,

...
Австралия обяви наводненията на източното си крайбрежие за национално бедствие,
Коментари Харесай

Австралия обяви наводненията в част от страната за национално бедствие

Австралия разгласи наводненията на източното си крайбрежие за национално злополучие , съобщи Ройтерс.

" В Австралия става по-трудно да се живее поради тези естествени бедствия ", сподели министър председателят Скот Морисън , откакто посети засегнатия от наводнения регион Нортърн Ривърс в провинция Нов Южен Уелс.

Обявяването на наводненията за злополучие ще спомогне за превъзмогването на бюрократични спънки и ще улесни отпущането на помощ за потърпевшите региони. Властите бяха разкритикувани, че 21 души са изгубили живота си поради бавната им реакция на наводненията.
 
 Gulliver/Getty Images

Ядосани поданици на Нортърн Ривърс, които от няколко дни нямат достъп до електричество и интернет, обявиха, че управляващите работят постепенно и че напъните им за справяне с последствията от естественото злополучие са незадоволителни.

Десетки протестиращи желаеха спомагателни помощи и по-решителни дейности за битка с климатичните промени, до момента в който Морисън беше на посещаване в град Лисмор, който бе обиден най-сериозно от бедствието.

" Имаме потребност от помощ ", скандираха стачкуващи, част от които носеха плакати с надписи от сорта на " въглеродът и газът са виновни за това " и " вижте по какъв начин наподобяват климатичните промени ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР