Австралия налага санкции на още 11 руски банки и държавни

...
Австралия налага санкции на още 11 руски банки и държавни
Коментари Харесай

Австралия удря със санкции 11 руски банки

Австралия постанова наказания на още 11 съветски банки и държавни институции. Това разгласи министърът на външните работи Марис Пейн.

Тя уточни, че по-голямата част от съветските банкови активи към този момент са обхванати от глобите, дружно с всички субекти, които обработват държавния дълг на Русия.

Пейн посочи, че в санкционния лист са включени и Руският фонд за национално богатство и съветското министерство на финансите.

Тя показва, че " спомагателните банки дружно съставляват почти 80% от всички банкови активи в Русия и включват Сбербанк, Газпромбанк, VEB, VTB, Роселхозбанк, Совкомбанк, Новикобанк, Алфа-Банк и Московската кредитна банка ".

Австралия към този момент глоби съветски олигарси и техни родственици.

В австралийския лист са включени Роман Абрамович, Алишер Усманов, Алексей Мордашов, Алексей Милер, Сергей Иванов, който в този момент оглавява " Алроса ", Игор Шувалов със брачната половинка си и двете си възрастни деца, както и близки родственици на хора от обкръжението на Путин, които преди този момент са били глобени, и др: Пълнолетните деца на Борис и Аркадий Ротенберг и брачната половинка на първия, синовете на Игор Сечин и Николай Патрушев, както и брачната половинка и двете деца на Евгений Пригожин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР