Австралия и други страни извън ЕС искат компенсации от Обединеното

...
Австралия и други страни извън ЕС искат компенсации от Обединеното
Коментари Харесай

Австралия, САЩ, Канада и още 12 държави искат Великобритания да ги компенсира заради Брекзит


Австралия и други страни отвън Европейски Съюз желаят обезщетения от Обединеното кралство и Европейски Съюз поради свързани с Брекзит вреди за търговията, оповестява БНР. 

По време на договарянията на Световната комерсиална организация в Женева, Австралия съобщи, че износът ѝ на телешко и агнешко месо към този момент е потърпевш поради неяснотота към Брекзит. 

Твърденията на Австралия, че нейните фермери към този момент понасят загуби и че това евентуално ще продължи, бяха покрепени от още 14 други страни, измежду които Съединените щати, Индия, Нова Зеландия, Китай и Канада. Австралия към този момент внесе публично предложение в Женева за обезщетения. 

Европейски Съюз лимитира размера на селскостопански артикули от останалата част на света, които могат да постъпят в търговски блок без да им бъдат налагани цялостни цени. Част от стоките могат да са от страни отвън Европейски Съюз, според от квотите на блока, което разрешава по-ниски мита, а това прави износа за тези страни стопански преференциален. 

С излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз обаче се усложнява разпределението на квотите, както и настъпват редица други затруднения. Австралия твърди, че нейният годишен експорт на месо за Обединеното кралство и Европейски Съюз, който възлиза на 284 милиона паунда, може серизоно да пострада и че към този момент даже понася загуби поради отлагането три пъти на Брекзит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР