Австралия е прекратила преките хуманитарни помощи за Палестинската автономна власт.

...
Австралия е прекратила преките хуманитарни помощи за Палестинската автономна власт.
Коментари Харесай

Австралия спря хуманитарната си помощ за Палестина

Австралия е прекратила директните филантропични помощи за Палестинската самостоятелна власт. Причините за това решение са опасенията, че нейните дарения могат да усилят способността на самостоятелната власт да заплаща на палестинци, наказани за принуждение с политическа мотивация, оповестява "Асошиейтед прес ".

Външният министър на Австралия Джули Бишъп посочи, че финансирането на поверителен фонд на Световната банка е било прекъснато, откакто тя е писала до Палестинската власт в края на май, търсейки увещание, че австралийското финансиране не е било пропиляно. Тя посочи в изказване, че се притеснява, че даването на спомагателни средства разрешава на Палестинската власт да употребява личния си бюджет да бъде харчен за действия, които "Австралия в никакъв случай няма да поддържа ".

Помощта на Австралия в размер на 7,4 млн. $ за Палестина ще бъде пренасочена към Хуманитарния фонд на Организация на обединените нации за палестинските територии, който дава на уязвимите палестинци здравни грижи, храна, вода, усъвършенствани хигиенични условия и заслон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР