Австралия е преживяла най-горещото си лято в историята, подобрявайки предишния

...
Австралия е преживяла най-горещото си лято в историята, подобрявайки предишния
Коментари Харесай

Австралия изпраща най-горещото си лято в историята

Австралия е претърпяла най-горещото си лято в историята, подобрявайки предходния връх, подложен преди шест години. Това оповестиха от метеорологичната работа на страната, представени от " Гардиън ", написа News.bg.

``
реклама

Лято 2018-19, в което имаше дни, в които температурите доближиха до 50 градуса по Целзий и се трансфораха в най-високите температури, измервани в миналото в страната, публично усъвършенства предходния връх, подложен през лятото на 2012-13 година, което беше 1,28 градуса над това, което се счита за обикновено. Експерти по климата акцентират, че това попада в модел на световно стопляне, провокирано от индивида.

Взет самичък по себе си януари към този момент беше доказан като най-горещия месец, регистриран в миналото в Австралия, със междинна температура в цялата страна от 30,8 градуса, което е с 2,9 градуса над междинните температури за януари (изчислено за интервала 1961-1990) от 27,9 градуса.

Днес австралийската метеорологична работа разгласи, че цялото минало лято публично е най-горещото, откогато се вършат надеждни измервания.

Въпреки че точните числа към момента не са доказани, метеоролозите прецизираха, че междинната температура през това лято е минимум 2 градуса над референтните 27,5 градуса за това, което се счита за обикновено въз основа на данните от интервала 1961-1990.

" Лятото е нашето най-топло лято в историята от позиция на оптималните температури, от позиция на минималните температури и междинните температури ", споделя Андрю Уоткинс от австралийската метеорологична работа.

Статистиката няма да е изненада за австралийците, които изнемогваха от горещина в продължаващи с дни горещи талази и се бориха с пожари в цялата страна.

Само за януари Аделаида усъвършенства върха си за най-висока температура с 46,6 градуса, Порт Аугуста счупи върха си с 48,9 градуса, а по-късно още веднъж го усъвършенства с 49,5 градуса седмица по-късно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР